La ràdio municipal de SCF


Des de la Regidoria de Participació Ciutadana estem treballant en la reobertura de l’Emissora local:  Ràdio Santa Coloma. Donar veu a la ciutadania és una de les màximes expressions de participació ciutadana i transparència a les quals pot aspirar un municipi. Ha d’esdevenir un estri importantíssim per a l’Ajuntament amb la finalitat de mantenir la comunicació permanent amb la ciutadania.

Però a l’hora esdevé també un instrument per a qualsevol entitat o veí/na per a fer arribar la seva veu a la resta de la comunitat. La ràdio permet ser protagonista -o bé sentir-se escoltat – a qualsevol veí o veina. La ràdio pot fer una feina importantíssima d’acompanyament, – i més en aquest temps de pandèmia – i alhora té una capacitat d’amplificació o de denúncia de les causes que considerem injustes. La ràdio ens troba inesperats companys de camí i també ens ajuda a conèixer millor a les persones que tenim a prop. 

Les noves tecnologies com el podcast o l’streaming ens permeten avui una nova manera d’apropar la ràdio als colomencs/ques. Aquesta emissió per internet serà la primera opció a l’hora d’iniciar aquesta activitat. En primer lloc, degut al seu baix cost econòmic i a la seva facilitat d’integració amb qualsevol dispositiu mòbil o informàtic. La segona fase, que demana una major inversió econòmica en el restabliment i reparació de les insfraestructures, seria l’emissió via ones FM ja que l’Ajuntament disposa d’una reserva en la freqüència 91,6Mhz.

En qualsevol dels casos però, aquest projecte no serà mai possible sense la intervenció del voluntariat: persones disposades a sacrificar un preuat temps personal per a dedicar-los altruistament en benefici de la comunitat. En podem estar orgullosos, ja que en el breu temps que hem iniciat i retrobat els contactes, la resposta ha estat molt positiva. Aquest serà un primer grup de treball, però la intenció és ràpidament fer-ho extensible i obert a tothom que hi vulgui participar.

Esperem que les entitats hi tinguin molt a dir! En aquest moment, estem treballant en la part de funcionament que ha de permetre engegar de nou l’emissora. La proposta és constituïr una estructura legal, administrativa i de reglament que permeti la gestió directa d’aquest mitjà de comunicació local però que permeti als voluntaris la seva gestió i organització. Si no ho fem així, correm el perill que la Ràdio es converteixi en una eina estrictament del govern municipal, fet que xocaria de ple amb la idea de participació ciutadana que tant defensem.

Salut… i ràdio!

Pep Prat i Pla

Regidor de Participació Ciutadana

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email